Fisksoppa denna kalla måndag!

Ny vecka, och en kall start på den oxå! ;) Med 11 minus på termometern, var det så man inte ville gå ut! Bruuu! Men nu tycks solen titta fram, och det verkar bli en fin dag! Härligt! Så idag blir det soppa på menyn som man kan värma sig med när man varit ute i det kalla. För en promenad får det iallafall bli idag! Åh nu har jag börjat fixa i renoveringen som äntligen börjar ta form…vi har faktiskt kunnat städa ut alltr byggdamm…så nu börjar det roliga, med att fixa med inredningsateraljer ;) I like! 
Västkustens goda fisksoppa
4 portioner
500 gr laxfilé i bitar
100 gr skalade räkor
1 bit rotselleri i strimlor
1 morot i strimlor
1 bit fänkål i strimler, ca 100 gr.

1 liten purjolök
1 burk krossade tomater gärna Mutti
8 dl vatten + 2 fiskbuljongtärningar
1,5-2 dl vitt vin
2,5 dl grädde
Kajennepeppar
Salt, peppar
Nypa socker
Hackad dill, ca 1-2 dl
Smör till stekning
Gör så här:
Skär laxen i bitar och rensa räkorna. Skala och strimla rotselleri, morot, fänkål och purjolök. Tillsätt i grytan och låt det få lite färg. Tillsätt vatten, fiskbuljong, krossade tomater och vin. Låt det puttra några minuter till grönsakerna blir mjuka. Tillsätt grädde, dill och laxbitarna. Låt det koka i 5 minuter och tillsätt därefter kajennepeppar, salt och peppar och lite socker, som du smakar dig till hur mycket du behöver. Sedan är det bara att njuta av en god fisksoppa som kan serveras med gott bröd! Njut!

4 reaktioner till “Fisksoppa denna kalla måndag!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: