Onsdagspasta med fläskfilé och ädelost!Då var det onsdag igen, och inget annat än onsdagspasta gällde ikväll! Receptet har jag fått från min svärmor som i sin tur fått det från sin syster, som kanske fått det i sin tur… Inte vet jag. Men nåt jag vet, är att det är otroligt god pastarätt! Enkel som bara sjutton, där allt blandas i en form och gratineras i ugnen, och sedan är det bara att ta ut och toppa med vad man önskar. Jag gjorde lite ändringar, så mitt recept blev så här 


Fläskfilé och ädelostgratäng
4-5 personer
300 gr pasta penne
ca 600 gr fläskfilé i skivor
Salt
svartpeppar
rapsolja till stekning
150 gr skogschampinjoner
1 röd paprika
1/2 purjolök
3 dl vsipgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 köttbuljongtärning
150 gr ädelost eller gorgonzola
50 gr valnötter
Garnering:
Ruccula
Cocktailtomater
Röd lök
Ringlad honung
Gör så här:
Koka pastan enl. anvisning på förpackningen. Låt rinna av. Ansa filén och skär i skivor. Ca 1/2 cm tjocka. Salta och peppra. Bryn i rapsolja. Ansa svampen, dela i mindre bitar. Skär paprikan i bitar samt purjolöken i skivor. Bryn svampen, paprikan och purjolöken tills allt är blankt. Vänd ner det i pastan. Bred ut allt i en gratängform och lägg filéskivorna ovanpå. Värm grädden, creme fraichen, smula ner ädelosten och en halv buljongtärning. Låt osten smälta under omrörning. Hacka valnötterna grovt och strö över köttet. Häll på ostsåsen över pastablandningen och skjutsa in den i ugnen på 225°C i ca 15 min. Ta ut och lägg upp bums på tallrik och toppa med ruccula, cocktailtomater, röd lök och lite ringlad honung! 
Sedan är det bara att hugga i…. på en enormt god onsdagspasta! Pastagratänger är mycket smidigt och perfekt att göra om man är några stycken. Är man inte så många, passar det perfekt för lunchlådan dagen efter…3 reaktioner till “Onsdagspasta med fläskfilé och ädelost!”

  1. Denna får det bli imorgon kväll men provar med kycklingfil'e istället. Mums, äääälskar mögelost! Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: