Rosmarinlimpa!Det är så förgrymmat gott med nybakat bröd… och några dagar senare, typ idag mumsade jag på samma bröd, fast rostat denna gången, och lika gott var det….:) Funkar perfekt som frukostbröd, bröd till mat och en rostmacka! Jag använde mig av smaksatt salt med Karl Johan smak och torkad rosmarin…Supergott! Riktigt frasiga och hårda kanter blir det!


Rosmarinbröd på grovt rågmjöl
2 limpor
5 dl vatten, 37°C
50 gr jäst
2 tsk flytande honung
1 msk vanligt salt
ca 7 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
Rapsolja till pensling och formarna
2 tsk flingsalt, gott med smaksatt salt
2 tsk torkad rosmarin
Gör så här:
Värm vattnet till 37°C, Rör ut jästen i lite vatten och tillsätt sedan honung, salt, resten av vattnet och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen. Blanda degen väl och låt den jäsa i 45 minuter under bakduk. Efter jäsning knåda degen och dela den i 2 delar. Lägg dem sedan i smorda formar. Pensla brödet med olja och strö över flingsalt och rosmarin. Låt brödet jäsa till dubbel storlek ca 45 minuter. Sätt på ugnen på 200°C. grädda brödet i mitten av ugnen i ca 40 minuter! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: