Hej Tomtegubbar slår i glasen….

Igår var det julbord, och i vanliga fall brukar man gå en runda med kalla rätter, sedan ger man sig på varmrätterna. Men igår när allt väl kom fram på buffébordet, blandades det hejvilt mellan varmt och kallt… det enda vi tog som man ska, var efterrättten, som blev en pepparkaks-
cheesecake… Tror alla var så hungriga att vi inte orkade vänta utan bara gav oss hän åt det enorma julbordet. Det brukar bli en massa mat när det dukas upp till knytis. Vi hade hur trevlig som helst och Jonatan och Sofie hade verkligen dukat och gjort så mysigt… till och med den ståtliga granen stod klädd och det fanns ingen hejd på berömmelserna för hur fin gran de fått fatt på (för ni vet väl att ju mer beröm för granen, desto fler snapsar bjuds det på) 
Tack Jonis och Sofie för en mysig kväll!Det vankades Jansson… som fick mycket beröm, så här ska jag absolut försöka komma över receptet och se vad som gjorde denna Jansson så enormt god…Återkommer med receptet!

 …grönkål, köttbullar och prinsskorv…


…och mycket mycket mer! 

Vissa diggade så håret stod rakt opp! Kors vad det spelade HÅRDROCK emellanåt! Annars brukar det bli mycket SCHLAGER när brudarna själva får välja… ;)Paketleken var en given punkt på programmet, och vem kunde tro att den här herren (Bildt!) som prydde min julklapp skulle bli så aktuell några timmar senare… med uttalande om terrorbrott! Hur som helst, så låg det ”Student drinkboken” i min julklapp! Kunde ju knappast bli bättre för gourmetmorsan denna afton! I like! Här ska blandas drinkar! ;) Lekledaren Jonis var i full fart… med ”Din sista minut börjar nu” från programmet Doobidoo

Efter all mat var vi så mätta…men efter julbord brukar man ju bli väldans törstig eller hur?;) Så lite drinkar fick släcka vår törst…En underbart god pepparkakscheesecake som Annelie bjöd på. Ska tigga till mig receptet, så det kommer inom kort! 

2 reaktioner till “Hej Tomtegubbar slår i glasen….”

  1. Verkar varit en kanonkväll! Det är ju nu man är sugen på julmat.Antar att man är trött på det om två veckor….
    OCh visst blir man törstig av all julmat!!:)

  2. Wow vilken härlig julbordsk äll ni verkat ha!! Nu längtar jag som bara den till nästa lördag då vi kommer ”hem” till Sverige och ska gå på vårt knytisjulbord. Har missat två år nu så det ska bli sååå roligt och gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: