Kycklinggryta på norskt vis!Det finns nog inget bättre än att bli bortbjuden på lunch, och när man stiger in över tröskeln, slår en fantastisk doft emot en, så magen börjar kurra bums och det börjar vattnas i munnen!;) Kocken för dagen var härliga Karianne, som fått inspiration hos sin norske landsman Trines Mektige matblogg. Karianne bjöd på en gryta med kyckling, chorizo, tomat och oliver… och den smakade verkligen helt underbart! Till det hela serverades färsk pasta och grönsallad! Yammie! Tack Karianne för den mysiga lunchen! I like! ;)


Kycklinggryta på norskt vis!
4 personer
3-4 kycklingfiléer
100 gr chorizo i skivor
1 röd paparika i strimlor
1 grovt hackad vitlök
1 burk cocktailtomater
1,5 dl kycklingbuljong
1 citron, pressad
1 näve svart oliver
Färska kryddor, typ basilika
Nymalen svartpeppar


Gör så här: Dela kycklingfiléerna och salta och peppra. Stek i stekpanna så det får fin färg. Lägg dem i en ugnsfast form och häll stekskyn över. Fräs paprikan och chorizon snabbt. Tillsätt vitlöken motslutet, samt tomaterna, kycklingbuljongen och en liten skvätt vitt vin om du har, (det är inte nödvändigt). Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen. Fortsätt tillagningen i ugn på 225°C i 15-20 minuter, eller tills kycklingen är klar. Innan servering tillsätt 1/2-1 pressad citron och strö en näve oliver över. Garnera gärna med färska örter, typ basilika. Servera med pasta, ris eller potatis och med en härlig grönsallad. 

Karianne med sonen Evert.

En tanke på “Kycklinggryta på norskt vis!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: