Jag behöver HJÄÄÄÄÄLP!!!!!!!

För några månader sedan köpte jag en ny stor, tjock skärbräda,
som jag var mycket nöjd med. Funkade alldeles prima, tills jag
en dag upptäckte att det börjat växa lite mögel på den… Hur
mycket jag än diskar, tvättar och skrubbar den… kommer det
tillbaka! Har hört att man kan hälla på ”något” medel och
sedan elda på medlet, som gör att den blir fri från bakterier…
Någon som vet hur jag ska gå till väga eller vet vad det
är för medel som man kan använda sig av?
Har varken ork eller lust att lägga pengar på en ny skärbräda!
Finns som sagt roligare saker att lägga pengarna på ;)
Så snälla vet ni något bra sätt är jag såååååå tacksam!

7 reaktioner till “Jag behöver HJÄÄÄÄÄLP!!!!!!!”

 1. Kanske du kunde testa att någon gång ibland då du använt skärbrädan och tvättat den strö över rikligt med salt på den och låta det dra över natten. Sen sköljer man av den och oljar in med matolja. Man bara fuktar med oljan och torkar överflödigt fett med ett hushållspapper efteråt. Det är ju bara ett gammalt knep jag använder för att ta hand om mina skärbrädor men kanske det funkar….

 2. Men nu tänkte jag ju förstås på att det är en träskärbräda du har, med plast vet jag inte riktigt :S Är det hål eller sprickor i plastskärbrädor flyttar bakterier gärna in dit och är svåra att bli av med tyvärr. I träskärbrädor överlever de inte i springorna.

 3. oj så tråkigt, har själv tänkt införskaffa en sån där mäktig skärbräda typ slaktarbänk i miniatyr… 🙂

  det enklaste utan att behöva blanda in eld är troligen att först slipa den ganska rejält med ett par olika grovlekar sandpapper för att komma ner till dit inga bakterier tagit sig in, borde nästan synas när du kommer dit, och sedan olja in den och hålla den oljad, då kan ingen fukt med tillhörande bakterier ta sig in.

  funkar nog enklast med paraffinolja, fick tipset att använda det på min köksö då den också är mitt bakbord och han sa att det skulle gå fint även till skärbrädor, finns i bygghandeln.

  lycka till!

 4. Ättika o salt dödar allt 🙂 de hade jag kört på och sen oljat in, sen putsa bort översta ytan med sandpapper och så olja igen..

 5. Tack ALLA för era tips! Jag gick loss på saltet och nu har det legat ett dygn… sedan tvättade jag av den och oljade in den! Åh den ser hur fin ut som helst…. så nu håller vi tummarna att jag slipper gå loss med sandpapper 🙂 Kram på er! Gourmetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: