Salt karamellparfait med bär

150214 Alla hjärtans dag-2803´

Hallo friiiiiiday!

Nån mer än jag som känner att denna fredag kommer bli nåt utöver det vanliga?  😉 Idag är det mysdag här hemma. Vi är ledig från jobbet och förskolan, och barnen har önskat hamburgare ikväll. Så så får det bli. Så  vi ska bara iväg och göra lite inhandling för kvällen.  Men jag måste bara tipsa er om denna fantastiskt goda dessert. Portionerna behöver man inte göra så stora, den är nämligen ganska mäktig. Men sååååå god! Flingsaltet med karamellsmaken liksom gifter sig med varandra. När vi skulle garnera desserten, råkade jag tappa alla blåbären på golvet och jag svor och Vincent log och utbrast: -Schysst mamma, nu har vi ett bollhav här hemma 🙂 Ja, det är så olika hur man tar det 😉
♥ Önskar er en härlig fredag!

 

Saltkaramellparfait med bär

8-10 portioner

2 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
1 burk karamelliserad mjölk, dulche de leche (397g)
0,5 tsk flingsalt

Bär:
225 g frysta blåbär
225 g frysta hallon

Karamell:
1,5 dl strösocker
2 msk vatten

Vispa grädden fluffig. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Häll dulche de leche i en skål och rör ner den smälta chokladen och salt. Vänd ner grädden försiktigt. Häll upp i en avlång form med bakplåtspapper. Ställ in i frysen i minst 4 tim. Rör ihop socker och vatten i en kastrull. Koka till en gyllene karamell utan omrörning och häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper. Krossa karamellen när den har stelnat. Strö krossad karamell och ev lite flingsalt över parfaiten vid servering.

Chokladstaket:
50 gr mörk choklad
50 gr mjölkchoklad
Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Lägg i spritspåse och sprita på ett bakplåtspapper. Ställ kallt och låt svalna.

 

4 reaktioner till “Salt karamellparfait med bär”

  1. Hej! Undrar I’m du skopat upp portionerna med skopa då bilden visar runda upplagda efterrätter? För smeten ska ju frysas i avlång form? Vill gärna ha det som på bilden, då det är så fint upplagt! Men hur gör jag det?
    Mvh Lena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: