Gott slut och Gott nytt!

Nedräkningen har börjat!
Nu är det bara några timmar kvar på det här året, och siktet är inställt på ett nytt år med massa spännande saker som man redan nu vet om, men också saker som kommer bli som en överraskning. Jag är väl kanske inte den personen som avger en massa nyårslöften, Men en sak har vi bestämt oss för här hemma. Nästa är ska bli ett år där vi en gång i månaden gör något som vi aldrig gjort tidigare. Det kan vara stort till smått. Vi bestämmer varannan gång vad som ska hittas på. Jag hoppas på lite kyla få jag kan ta med mannen på långfärdsskridskor, det är nåt som jag gärna skulle vilja testa. Sedan kan det vara bjuda hem någon som aldrig suttit kring vårt matbord ;-), testa någon ny sport, testa en ny maträtt, göra ett resmål alt. utflykt till något ställe som vi aldrig besökt osv. Ja det är bara att fundera ut vad man skulle vilja prova! Ger ni nyårslöften, och vad är det? 

För er som kanske i panik måste få till en dessert till kvällen kommer här ett recept på en Toblerone pannacotta att smaska på innan 12-slaget 🙂
Nej, dags att se till att få familjen redo inför champagnelunchen som bjuds på en liten bit bort. Ett riktigt mysigt inslag så här sista timmarna på året. 


♥ Vill önska alla ett riktigt härlig nytt år och ta hand om varandra!

Toblerone pannacotta
4 personer

5 dl grädde
1 msk socker
1 vaniljstång
150 gr toblerone
50 gr vit choklad
3 st gelantinblad
3 tsk vaniljsocker

Garnering:
Pistageplan

Gör så här:
Lägg gelantinbladet i vatten. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka upp gräddde. socker, vaniljen och vaniljstången, låt sjuda i 5 minuter. Tag ur vaniljstången. Hacka tobleronen och vit choklad och lägg i grädden och låt smälta. Sjud på svag värme. Ta av från plattan. Krama ut gelantinbladet och tillsätt i den varma grädden. Vispa och häll sedan upp i serveringsglas. Servera med apelsinfiléer eller jordgubbar eller något annat bär.

Vid garnering kan man riva vit choklad eller sikta lite florsocker över.

Pistagflan:
Smält socker i en stekpanna och strö över hake pistagenötter. Bred ett tunt lager över bakplåtspapper och låt stelna. Sedan är det bara att bryta å garnera.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: