Simpel onsdagspasta som gav mersmak!

Onsdag och det är halvtid i veckan. Det gäller att inte missa den traditionella onsdagspastan, trots att mannen är på resande fot och det faktiskt är han som mest värnar om denna dag mitt i veckan. Dagen vi njuter lite extra och tar oss lite mer tid vid middagsbordet. (Jag gillar den skarp också ska tilläggas ;-)) Efter att fått boosta mig med massa energi av en underbar löprunda runt Getterön, fick jag bjuda mamma och pappa på onsdagspasta istället. De njöt som sjutton och jag tror de uppskattar detta trevlig inslag mitt veckan lika mycket som vi 🙂 Så har ni inte provat, tycker jag absolut ni ska göra det. Kanske passar det med torsdagspasta imorgon. Väl värt ett försök 🙂

♥  ”Tänk om alla skulle kunna göra något lite bättre varje dag. För i slutändan är det inte stora saker som åstadkommer förändring och förbättringar, utan det är många små saker som gör det”  Göran AdlénPasta med färsk tomatsås, chilibacon och persilja
4 portioner
3 askar cocktailtomater á 250 gr 
1 dl olivolja
Salt, svartpeppar och socker
1/2 vitt vin
2 paket bacon (280 g)
Några nypor torkade chiliflakes
1 kruka hackad persilja
1 gul lök, finhackad 
2 finhackade vitlöksklyftor
500 g bavette eller vanlig spagetti
En klick smör

Gör så här: 
Dela tomaterna i småbitar. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Lägg i tomaterna och koka ihop till en sås på medelvärme värme. Gärna under 20 minuter, eller tills tomaterna kokat sönder. Rör om då och då. Häll i vinet och låt sjuda några minuter till. Smaka av med salt, peppar och socker. Ta lite i taget och smaka av vartefter tills du blir nöjd. Allra sist, rör ner den hackade persiljan. (Spara lite för garnering)

Strimla bacon och fräs med finhackad lök, vitlök och chiliflakes, tills baconet börjar bli knaprigt utan att brännas. Koka pastan, häll av vattnet och blanda med en klick smör. Blanda pastan med tomatsåsen. Lyft upp pastan på tallrikar och strössla över baconfräset. Toppa med lite riven parmesanost och hackad persilja. Sedan är det bara att frossa!

2 reaktioner till “Simpel onsdagspasta som gav mersmak!”

  1. Låter väldans gott! Och visst är det så, det lilla i vardagen som sätter avtryck och kan göra en stund, en dag eller en vecka så mycket trevligare!

    Ha en fin helg!
    Kram
    Suz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: