Perfekta kycklingen på feta- och spenatbädd!

Ny vecka, nya möjligheter! Håller ni med mig? 
Morrnarna här hemma brukar oftast starta i rivfart. Man har väl kanske inte så där jättegott om tid alltid 🙂 En morgon för några dagar sedan var inget undantag. Väl ute vid brevlådan, sprang jag på vår granne, som fick mig att stanna upp och tänka till. Det hade precis regnat och det luktade helt fantastisk av regnet som hade fallit. Men tror ni jag noterade det? Icke så nicke. Hade inte ens tagit mig ett djup andetag och känt efter… utan bara for ut genom dörren med sikte på brevlådan och morgontidningen. Ibland tror jag det är dags att bli påmind om att sakta ner lite granna och lyfta blicken! Använd vår sinnen lite mera medvetet! Det ska jag bli bättre på 🙂 

Vad sägs om doften av Kyckling med rosmarin på feta- och spenatbädd? Jag kan meddela att det luktar och framförallt smakar riktigt, riktigt gott! Klockren vardagsrätt som man kan servera med lite rostad potatis till om man önskar. 

Njut av ännu en nya vecka, och glöm inte lyfta blicken och se er omkring. Bladen på träden börjar ändra färg såg jag imorse 🙂 Hösten är här!

♥ Kram
Kyckling med rosmarin på feta- och spenatbädd
4 personer

4 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk rosmarin
rivet skal av 1 citron
1/2 tsk svartpeppar
1 sk salt
8 skivor bacon
smör
1 purjolök
2 dl vispgrädde
Några kvistar rosmarin

Feta- och spenatbädd
300 gr färsk spenat
25 gr flagad mandel
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 gr smulad fetaost
1 tsk pressad citronsaft

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, peppar och hälften av saltet. Fyll filéerna och vik ihop dem. Linda 2 baconskivor runt varje filé. Bryn kyckling i smör, så den får fin färg. Börja med att bryna filén med skarven neråt. Skär purjolöken i skivor, och bryn i en kastrull. Tillsätt grädde och resten av saltet. Låt koka ihop i 5 minuter. Häll i en ugnssäker form och lägg på kycklingen. Stek i mitten av ugnen i 15 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C. 

Feta- och spenatbädd
Roasta mandeln i torr stekpanna, tills den får färg. Ta upp den. Skala och hacka vitlöken. Fräs spenaten hastig på hög värme i smör. tillsätt vitlök, salt och peppar. Blanda spenaten med smulad fetaost. Droppa över citronsaft. Lägg Feta- och spenatbädden på tallriken. Lägg sedan på kycklingen och såsen. Strö över den rostade mandeln. Servera!
2 reaktioner till “Perfekta kycklingen på feta- och spenatbädd!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: