Hummerfredag… Yeah!

Yeahaaa, då var det fredag
igen, åh den här veckan har jag knappt hunnit blinka känns det som… Så den här fredagen kom välbehövligt ;)  Nu sitter man med ett härligt glas cava framför sig och njuter i soffan! Härligt fredagsmyyyyys! För den som missat det, var det hummerpremiär i måndags. Eftersom min pappa är helt fisktokig är detta en helig dag! Framförallt dagen då det tinorna ska vittjas är väl mest intressanta… Det tycker vi övriga i familjen också, eftersom det kanske, kanske kan bringa en härlig hummerafton att njuta av ;)  och så blev det för oss ikväll! Lyxat med en nykokt svensk hummer. ..whoppie, whoppie! Tack pappa! 

Egentligen behövs inga tillbehör… Förutom ett glas gott cava eller mousserat vin förståss… Fast vi körde på en retrorätt till förrätt, från à la 80-talet;)  en skaldjursfylld tunnbrödsskål! Det är faktiskt en perfekt förrätt. Går ju att variera i det oändliga… Med skaldjur, kött eller nåt annars som ni har som favorit;)  ikväll körde jag på en räkröra, som verkligen är hur enkel som helst att göra och gudomligt god. Imorgon vankas det gäster, så nu ska jag fundera ut en meny… Förslag någon? Kyckling eller fläskfilé lutar det åt… Mer säger jag inte, det får bli en överraskning för gästerna!

Njut av härligt fredagsmys!


Kram 

Räkröra från Getterön
4 personer
2dl turkist yoghurt
1dl majonäs
1-2msk hackad dill
1liten hackad röd lök
1 litet fast äpple
ca 200 gr färdig skalade räkor
Avokado
Sallad
Citron
Gör så hör:
Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå en stund innan servering för bästa smakupplevelse… Fyll sedan korgen/skålarna med sallad, avokado och räkfyllning. Garnerad med citron, tomat och en dillkvist!

Ta hårt tunnbröd, värm över vattenbad. När det mjuknat, forma det till en skål över ett glas till det kallnat.
Fyll med sallad och avokado, toppa med räkröra och citron.Värm det hårda tunnbrödet över kokande vatten, så det mjuknar….


Forma till korgar/skålar över glas. Låt det kallna…

voila! Sedan är det bara att fylla med massa gott! 

En tanke på “Hummerfredag… Yeah!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: