Ny krafter, ny vecka! Yabadabadooooo!

Jösses vad trött jag var i söndagskväll! Det tar på krafterna att vara på SPA, ;)  men man fyller på med massa härlig nya energi… I like! Så ni märkte att jag inte ens orkade göra något inlägg utan nihar snällt fått vänta till idag istället… Men den som väntar på nåt gott, för det är det allt, det kan jag garantera! Italienska rullader stod det på menyn här hemma i lördagskväll! Vi åt så det stod härliga till och konstaterade att det var alltför längesedan som vi åt detta… å då smakar det givetvis så mycket bättre. Denna gången bytte vi ut salvia mot basilika. Jag trodde helt klart att vi hade denna krydda i trädgården, men icke så nicke! Det fick bli lite ersättningskrydda istället, men det funkade väl så bra! Till det hela åt vi lättstekta grönsaker eftersom vi har LCHF veckor…  


♥ Ses snart igen! 


Italienska rulader
4 personer
800 gr lövbiff
En stor bit parmesan ost
16 skivor parmaskinka
2 citron, rivet skal
Färsk salvia, en kruka alt. basilika
salt och peppar
Smör till stekning

Gör så här: Banka ut lövbiffen till tunna skivor. Skär dem så det blir långa remsor (5 cm breda). Skär parmesanosten i stavar. Lägg parmaskinkan i lika breda remsor på lövbiffen. Lägg parmesanstaven på. Strö rivet citronskal över parmesanosten och lägg ett blad med salvia på. Rulla den till en rulad. Salt och peppar. Stek på ganska hög värme i smör, så de blir lite knapriga på ytan. Ta upp och lägg åt sidan när de är färdiga. Behövs bara några minuter. 

Serverad med härliga grönsaker, pressad potatis eller klyftisar. Servera med en god härlig gräddsås.


Gräddsås
3 dl grädde
2 msk vinbärsgele
salt och peppar
Soja ev. lite steksky
Ev. redning med maizena
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. Önskas såsen tjockare red med maizena. Smaka av med salt och peppar. 

Härligt knaper stekta grönsaker!


Vi har verkligen världens bästa grannar… Det här vinet fick vi i somras, och det var verkligen rena rama fullträffen! Det var fantastiskt gott, och passade helt perfekt till maten vi åt! Så ska ni lyxa och ha ett gott vin, så rekommenderas detta starkt! Mjukt och lent och passar till nöt, vilt och ostar. Amarone Alpha Zeta.
Tack Ann-Marie och Mikael, ni förgyllde vår kväll 


Hmmmm… så goda så det läskas i munnen 🙂


3 reaktioner till “Ny krafter, ny vecka! Yabadabadooooo!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: