En naggande god gryta!

När mannen är borta är det många som är sååå omtänksamma och bjuder oss, (läs: mig och barnen) på kvällsmat. I lördag var vi hos svärmor och svärfar! I härlig kvällsol i deras uterum bjöds vi på en naggande god gryta, som jag tycker ni ska testa. Jag gillade den skarpt ;) Min svärmor kallar den Kryddstark gryta, men jag vet inte om jag håller med om att den är så jätte ”kryddstark” precis. Hon hade nog haft receptet i 15 år, så kanske den var kryddstark då! Nivårer på kryddstark har nog förändrats på 15 år skulle jag tro. Nu när andra länders matkultur har tagit sig in i vårt land finns det nog mer  ”kryddstarka” rätter än detta! Ta det dock inte så ordagrant ;) Men det är gott, så lova mig att ni testar! 


Svärmors kryddstarka gryta
4 personer
500 gr grytbitar alt. fläskytterfile i bitar
salt och svartpeppar
3 dl buljong
1 gul lök
2 röda paprikor
1 msk vetemjöl
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1/2 tsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
1 dl skållad skalad mandel
Gör så här: 
Skär köttet i bitar. Stek och salta och peppra. Bryn löken. Tillsätt buljongen. Skär paprikan i bitar. Tillsätt sedan vetemjöl, paprikapulver, curry, ingefära, vitlök och creme fraiche. Låt puttra några minuter. Till sist läggs de skållade mandlarna i. Servera med sallad och ris! 

Ett litet vintips! Claudio Rosso, Italienskt vin. 58 kr/flaskan. Otroligt gott vin för en liten peng! Se bara till att lufta vinet! Det bör göras på unga viner, som detta. Då syresätter man vinet och vädrar bort mindre önskvärda dofter. Detta vinet är en beställningsvara på systembolaget. Väl värt sin peng! 

Bon Appetit  


5 reaktioner till “En naggande god gryta!”

  1. Haha precis och allt som hade curry i sig var orientaliskt 😀 Tack andra kulturer för förändring och nya matinfluenser!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: