Enkel som bara sjutton…Kyckling med barbeque och vitlök!

Kyckling och söndag satt helt perfekt hemma hos oss! Att rätten dessutom var väldigt enkel att fixa till och skötte sig själv i ugnen, var jag väldigt tacksam över ;) Det har verkligen varit en riktigt lugn dag här hemma. Vaknade till hur regnet smattrade mot fönstret, och man kunde lätt ligga kvar och bara slappa! Sedan har dagen följt i samma tecken…fast vädret blev betydligt bättre framåt dagen! 
Kvällen bjöd på en kycklingrätt som jag hittat på nätet, men kommer inte ihåg var… Skriver alltid ut och lägger i en prova-hög! Så nu tänkte jag att det var denna rättens tur att får bli utvärderad  ;) och den fick med beröm mer än godkänt! 


Kyckling med barbeque och vitlök
6-8 personer


8 kycklingfiléer
5 dl matlagningsgrädde
1 dl kinesisk soja
2 dl aprikosmarmelad
1 flaska Knorr vitlökssås, eller annat märke
1 flaska Knorr barbequesås, eller annat märke
Gör så här:
Dela kycklingfilen på längden. Bryn filéerna några minuter, så den får fin färg. Rör ihop övriga ingredienser till såsen. Lägg kycklingen i ugnsfast form och slå såsen över kycklingen.
In i ugnen på 175°C i ca 1 timma. Kolla efter 40 min, hur kyckligen verkar. Servera till ris och sallad! 2 reaktioner till “Enkel som bara sjutton…Kyckling med barbeque och vitlök!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: