Hujedamej…man ska inte klaga!

Ibland måste man inta skugga och då passar det perfekt att slinka in och slänga ihop en sats ljuvliga hallon- och björnbärsgrottor! När termometern visar 30°C, var det bara att packa ihop sin strandväska och bege sig mot svalare plats! Det hör inte till vanligheterna att man redan nu belägrar sandstranden, men vi var verkligen inte ensamma. Tror det var många som hade strandpremiär och kanske rent av årets första dopp oxå? Tillhörde ni en av dem kanske? Själv nöjde jag mig med att endast slappa och bygga sandslott ;) De här kakorna är perfekt att ha i frysen, tills nästa gång solen tittar fram och stranden lockar ;)


Hallon- och björnbärsgrottor
Ca 16 st
200 gr rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl, ev mer.
1,5 dl hallon och björnbärssylt (se under sylta och safta)
Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Vispa smöret och sockret vitt och poröst med elvisp. Tillsätt mjölet och vispa tills en smulig deg. Arbeta degen, och dela den i 2 delar. Rulla den till tjock rulle, 4-5 cm tjock. Skär rullarna i 8 bitar av varje rulle. Lägg bitarna i bullpappersformar och ställ på en plåt. Tryck ett hål med fingret och fyll med sylt. 
Grädda kakorna på 200°C i 15 min. Rör ihop florsocker och vatten. Låt kakorna svalna något, ringla därefter runt kakorna med glasyren. Sikta lite florsocker över kakorna innan servering! Små härligt goda Hallon- och björnbärsgrottor att mumsa på!

2 reaktioner till “Hujedamej…man ska inte klaga!”

  1. Ja, när det blir så varmt vill man gärna vara nära vatten. Både att dricka och doppa kroppen i. Inget dopp ännu men så fort tillfälle ges bangar jag inte…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: