Amerikanska pannkakor!En sak är säker! Jag måste börja planera veckans kvällsmat under helgen innan veckan anländer och göra inköpen då! För när man kommer hem efter jobbet är tiden väldigt knapp och i samband med hungrig mage vill man ju att maten ska stå på bordet NU! Någon mer än jag som känner igen sig? ;) Men nåt som går rackarns fort och som man lätt har ingredienser till hemma är amerikanska pannkakor! Superenkla att göra och går på ett kick! Perfekt att grädda i plättlagg. Det är lite enklare att grädda än pannkakor, som tyvärr inte alltid håller ihop för mig ;) Jag kan väl knappast skryta med att alla dessa amerikanska pannkakor höll ihop alla gånger heller, men klart ett större antal än vanliga pannkakor! Servera med hallon och blåbär utrört med florsocker! Smarriga även med lönnsirap! Efter detta behöver inte magen kurra mer… Sådeså!;)


Amerikanska pannkakor
ca 15 st
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
1,5 dl mjölk
1 dl naturell yoghurt eller fil
2 msk smält smör
1 ägg
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser först. Därefter vispar man ner mjölken, yoghurten, sedan smöret och till sist ägget. Vispa till en jämn smet.
Pensla en plättlagg eller stekpanna med lite smör. Klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka. Grädda i ca 1,5 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare 1,5 minut. Lägg på ett fat och ringla över blanda bär… Smarrigt värre!


5 reaktioner på ”Amerikanska pannkakor!

  1. Visst känns det igen! 😉 Planering är A och O! Men inte alltid man följer sina egna råd ändå, som skomakarns barn som gick i trasiga skor! Härliga bilder du bjuder på med pancakes… Goda så det förslår! Otroligt snygga bilder på allt du lagt upp på sistone också måste jag säga, du blir bara bättre å bättre och jag blir mer och mer impad! Kram till dig!

  2. Jag brukar kalla det för matakuten när vi kommer hem från jobb och dagis. Ungarna är ibland som galna, man tror knappt att de har fått någon mat på dagis. Jag är bra på att storhandla, men kass på att ha en plan med matinköpen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s