Utlovat recept! Oemotståndlig kladdkaka!

Middag middag på er denna underbara söndag förmiddag! Idag skiner solen här på västkusten och med lite vind och några minusgrader måste det blir en promenad idag! Helgen har gått åt till att flytta garderober, inhandla nya och tillpå köpet blev det till att rensa bland kläderna också! Samt röja i renoveringsröran, som snart börjar närma sig slutet…Härligt! Så nu känner vi oss mer än nöjda ;)Jag utlovade ju receptet på en kladdkaka som är så härligt smarrig och kladdig och som man bara inte kan motstå. Så släng ihop en kaka till eftermiddags fikan vet ja´!
Oemotståndlig kladdkaka
Rund form 24 cm i diameter
250 gr blockschoklad (ljus eller mörk spelar ingen roll)
250 gr smör
4 dl florsocker
1,5 dl vetemjöl, går bra med dinkel
4 ägg
Kan smaksättas med rivet apelsinskal och juicen.
Gör så här:
Smält blockchoklad och smör i vatttenbad. Rör hela tiden.
Tillsätt florsocker, vetemjöl och ett ägg i taget genom vispning. Smöra och bröa en form. Häll i smeten och in i ugnen på 180°C i 18-20 min. Kakan ska verka ofärdig när den tas ut! Låt svalna och servera med vispad grädde eller vaniljglass! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: