Elidas chokladkaka toppad med nougat!

Midda´midda´ alla underbara bloggläsare! Ni blåser väl inte bort idag, hoppas jag? Här blåser det och snöar som bara sjutton och vad passar inte bättre än att krypa upp i soffan med en härligt varm rykande kopp choklad med grädde…;)Jag sitter precis och funderar på om jag ska ge mig i kast med något bak, och måste bara dela med mig av den här vansinnigt goda kakan som jag blev bjuden på när jag var ute på jobb. Visst ser den underbar ut? En chokladkaka toppad med nougat och vit choklad! Hade jag haft en sådan här nybakt kaka, hade jag definitiv håll mig till det som står på kaffekoppen ”Kafferast dagligen 8-16” ;)


Elidas chokladkaka med nougat och vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 dl starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
Nougat Mängd efter tycke och smak
Vit chokklad Mängd efter tycke och smak


Gör så här: Vispa ägg och socker poröst. Blanda i de övriga ingredienserna. Häll uppi form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i ugnen på 175°C i 25-30 min. Ta ut kakan och hyvla över nougaten direkt. Smält den vita chokladen och häll den i en ring runt kakan. Dra med en tändsticka, i den vita chokladen, så skapas fint motiv på kakan. Klar att njutas…. ;)


För utskrift, klicka här!5 reaktioner till “Elidas chokladkaka toppad med nougat!”

  1. Hej Mamma M! Det beror på hur mycket man vill ha. Hyvla på tills du tycker att det passar dig! Det smälter direkt, så du märker när du tycker det räcker! Ringla över vit choklad därefter, efter smak! Kan tänka mig 100 gr vit choklad…. Kram Gourmetmorsan

  2. Motivet övanpå är super snygt!Tror inte att det är så lätt att göra den så du får väll helsa till mästaren att jag berömmer henne(96%)/ honom(4%)
    Din kök ser jätte bra ut. Ni har lyckats få den känsla av upprymdhet som jag strävar efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: