Kyckling- och spenatlasagne!

Morrn på er bloggläsare! Då var det dags för en nya vecka igen och nya inspirerande recept :D  Här kommer ett recept som passar mig för tillfället. Ett storkok av lasagne som passar perfekt att laga, när mannen min för tillfället är inne i sin resperiod. Då är det bara att ta fram ett paket ur frysen och värma på… för det är ju faktiskt inte alltid så kul att laga mat till sig själv… eller vad säger ni?  Min drivkraft är nog att det är fler runt matbordet, som man kan prata med och som förhoppningsvis njuter av vad grytorna erbjuder. Till denna rätten ska ni bara se bara se till så gratängform är stor när du tillagar lasagnen, så det inte rinner över ;) 


Kyckling- och spenatlasagne
6 portioner


500 gr färsk spenat
2 msk olivolja
1 kg kycklingfärs
1 vitlöksklyfta
3 baconskivor
500 gr tomater
2,5 msk tomatpuré
1 msk ketchup
4 dl vatten och 1 tärning kycklingbuljong
salt och peppar
12 lasagneplattor eller färska
Ostsås:
60 gr smält smör
1 dl vetemjöl
1 liter mjölk
2 dl riven ost
Gör så här:
Förväll spenaten i kokande vatten i ca 2 minuter. Skölj den därefter i kallt vatten och lägg den åt sidan. Bryn sedan kycklingfärsen, vitlöken och blanda i  strimlad bacon. låt de bryna i 5 minuter och tillsätt sedan övriga ingredienser till kycklingröran och krydda. Låt koka ihop i 15-20 minuter. Gör sedan ostsåsen. Smält smöret, tillsätt vetemjölet och vispa på låg värme under tiden du häller i mjölken. Låt det koka samman tills såsen tjocknar. Ta av från plattan och tillsätt osten och låt den smälta ihop med såsen. Sätt ugnen på 200°C. Häll i lite ostsås i botten på en gratängform, därefter lägger du lasagneplattor, sedan färsblandning och sedan ett lager spenat. Tillsätt sedan ostsås och nya lasagneplattor osv. Har du färska lasagenplattor, gräddar du i ugnen i ca 20-25 minuter. Tills den fått fin färg. Annars gräddas lasagenen i 60 minuter. Servera med en god sallad! En tanke på “Kyckling- och spenatlasagne!”

  1. Mums! Det här låter hur gott som helst! Jag älskar lasagne och det är kul med lite olika fyllningar i. Jag brukar göra en med kyckling och citron som också är riktigt god! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: