Sommaren fortsätter… och jag med den!

Tjillevippen på er! Här fortsätter bara sommarvärmen, och  det är helt underbart! Här behövs inga Medelhavsresor här inte…;) Eftersom jag tillbringat mycket tid ute hos mina föräldrar på Getterön.. (alltid skönt att få lite hjälp med barnen och själv bli lite ompysslad) när mannen är ute på sina resor. På Getterön, som är mångas semester- och badparadis, har det öppnat ett helt underbart fisk och rökeri. Här kan man finna de mest härliga delikatesser. Idag slog jag till på dubbelrökt laxfilé med färskostfyllning. Här skulle firas att mannen kommer hem efter si så där 12 dagar iväg. Till laxen blev det svensk färskpotatis och sommargurka, och romsås. En riktigt sommarrätt kan man säga ;)  Åh det var så otroligt mumsigt! Till förrätt blev det en liten räkbakelse med gravlaxsås. Yammie! Åh rätt som det var slog det mig att förra året vid den här tiden när han kom hem, åt vi ungefär samma mat… Kan det va en tradition mån tro? ;) Hur som helst är det väldigt, väldigt gott! Vad har ni för matplaner i helgen? För oss vankas det konfirmation och så givetvis morsdag firande! Ska ta mig en funderar på vad mor i huset ska hitta på i matväg;)


Njut av en härlig helg Räkbakelse


2 skivor/rundlar av långfranska
Rör ihop creme fraiche, gravlaxsås och stenbitsrom.
Bred ett lager av gravlaxsås på varje rundel. Lägg ihop. Bred creme fraiche röran runt om och uppepå. Garnera med sallad, ägg, räkor, gurka, tomat och ctitron. Toppa med färsk dill! 
Voila…klart att servera!  ;)

Nu är de här! Vinerna inför årets Sweden Rock! Ett rött Shiraz från Australien, ett medelfylligt fruktigt rödvin med jordgubbstoner och liten örtighet. Kan beställas här! Sedan ett vitt Chenin Blanc från Sydafrika. Ett fruktigt vin med äppeltoner och inslag av tropisk frukt. Beställ det vita vinet här!   ;) Båda vinerna kostar 69kr/flaska och är en beställningsvara på Systembolaget! Så slå till nu, för förra året tog det slut på bara ett par veckor.

En tanke på “Sommaren fortsätter… och jag med den!”

  1. Låter underbart gott!! Idag blev det hel lax i ugn med färskpotatis och romsås;) Konstigt det där men vi blir alltid sugna på denna mat när det är såhär härligt väder;)
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: