Bodalsgris…ett nytt närproducerat varumärke!

Vad väljer ni när ni ska köpa kött? Själv vill jag helst ha rent fint kött som givetvis kommer från ens närområde. Priset är också avgörande. Detta har Bodalsgris tagit fasta på och kan nu erbjuda bra mat från den egna regionen. Värmlands chark och Dahlbergs slakteri i Brålanda har tillsammans med 14 gårdar i regionen Dalsland och Bohuslän tagit fram  Bodalsgrisen. Ett varumärke som garanterat är närproducerat och där grisarna haft en schysst tillvaro. Produkterna hittar man på COOP Konsum, Coop Extra och Coop Forum i Dalsland och Bohuslänn. Jag har fått chansen att prova köttet, och eftersom jag är en riktigt fan av fläskkött och då särskilt fläskfilé tycker jag köttet var av riktigt fin kvalitet. Saftigt och mört, och smälte i munnen.
Så jag ger Bodalsgris full pott! Vill ni läsa mer om Bodalsgris kan ni göra det här! 


Så här blev vår middag. En smarrig gryta med soltorkade tomater…


Fläskfilégryta
4 portioner
1 stor fläskfilé alt fläskytterfilé
8-10 soltorkade tomater, gärna Ridderheims
1 vitlöksklyfta, pressad
1 köttbuljongtärning
1 liten purjolök, i skivor
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Soja för färgsättning
Ev. lite vatten
Kött och grillkrydda, Knorr
Salt och vitpeppar


Gör så här:
Skär fläskfilén i skivor. Salt och peppra och stek dem i en panna i smör så de får fin färg på båda sidor. Strimla purjolök och soltorkade tomater, låt steka tills löken blivit mjuk. Häll på grädden och creme fraichen. Smula ner buljongtärningen och pressad vitlöksklyfta. Låt puttra tills köttet är genomlagat. tillsätt soja för lite bättre färg på grytan. Krydda med kött och grillkrydda tills du är nöjd med smaken! Servera med ris/pressad potatis/pasta och sallad…eller vad nu som önskas! 


Trevlig spis 

2 reaktioner till “Bodalsgris…ett nytt närproducerat varumärke!”

  1. Maten ser som vanligt supersmarrig ut hos dig! Jag önskar att jag handlade mer kött från de fina gårdarna i min närheten. Jag har sällan tid att åka dit, så jag bunkrar upp när jag väl besöker dem. Men bra råvaror förändrar verkligen hela matupplevelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: