Kärleksmums i annan tappning!

Finns det något bättre än nybakt? Nej, jag tror faktiskt inte det! Klassiska kärleksmums är ju verkligen otroligt gott, fast jag var sugen att testa något annat, och eftersom jag är svag för mint, föll jag för det här receptet. Som absolut gick hem! Den blev så otroligt fluffig och fin! Nu är det bara att man ska hålla sig och inte äta upp allt på en gång… får kanske sätt hänglås på frysen, och be någon gömma nyckeln ;)  


Kärleksmums med mintglasyr och kokos
1 plåt
5 ägg
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao
300 gr smör
2 dl vatten
Topping:
150 gr smält smör (avsvalnat)
1 äggvita
3 dl florsocker
0,5 tsk pepparmyntsolja
Några droppar röd karamellfärg, tills krämen blir fint rosa.
Kokos
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C, varmluft. Finns inte varmluft, förläng gräddningstiden. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjöl, bakpulver, salt och kakao i en skpl. Sikta mjölblandningen  i äggsmeten och vänd försiktigt ner. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten. Klä en ugnssäker form eller plåt (med hög kant) bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda kakan i ca 15 minuter, den får inte bli torr. Låt svalna. Topping: Blanda 150 gr smält smör, äggvita och florsocker och kör med elvisp så den blir slät.  Tillseätt pepparmyntsolja och lite karamellfärg. Blanda och bred glasyren över den avsvalnade kakan. Toppa med kokos. Skär upp kakan i rutor. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: