Räkor och gratinerade havskräftor!Här hemma åker snytnäsdukarna runt som bara sjutton… Det inget roligt längre Sonen har feber och en näsa som rinner, så man får springa efter med papper vart han än far! Å nu börjar det så smått täppas till ens egna näsborrar oxå! Då får man slå till på en räk- och kräftfrossa, i hopp om att glömma den där förkylningen för ett tag! För det gör man, särskilt när man bara kan sitta och frossa och njuta nån timme eller två av färska räkor och gratinerade kräftor. Det börjar bli lite svårt att få tag på kräftor nu, i och med det ihållande kalla vädret. Annars är det nu som de är som bäst sägs det! Så passa på… Till det hela hade vi den där goda ostpajen på tre olika sorters ostar, som bara är såååååå god! Recept på den hittar ni här! 


Gratinerade havskräftor
500 gr havskräftor
3 vitlöksklyftor
3 msk hackad färsk koriander
3 msk hackad färsk persilja
1/2 röd finhackad chili
75 gr rumstempererat smör
salt
Gör så här:
Sätt ugnen på grill å 250°C. Blanda smör, vitlök, röd chili, koriander och persiljan. Dela kräftor på hälften. Lägg dem i en ugnfast form eller plåt. Bred smöret över kräftan och kräftköttet. In i ugnen i 5 min, ifall kräftorna redan är kokta… är det råa, vilket är lite svårare att får tag på, kan de vara inne i ugnen lite längre, ca 10 min. Servera dem genast!


Ostpajen hittar ni här! Den är bara ett måste till skaldjur!


Ha en mysig trettondagsafton allihopa! Ikväll blir det fisk som maträtt för vår del! Men jag är så nyfiken på vad ni  ska äta ikväll? Hade varit roligt om ni ville dela med er, för det kan absolut inspirera andra och mig! 

5 reaktioner till “Räkor och gratinerade havskräftor!”

  1. Vi myste också med skaldjur igår. Så gott!
    Testade den där grekiska pytten för ett tag sedan – kanon god! Jag döpte dock om den för vi tyckte den var godare än sitt namn, hi hi.

  2. Jag gjorde Glimmergatans Kyckling till nyår, den blev uppskattad o så lätt att göra. Så tack för receptet….
    /Carina i Ga:Köpstad

  3. Fläskfilén ligger i marinad! Vi äter det du skrev om igår….Ska bli spännande! Titta in ikväll eller imorrn så får du se vad vi tyckte!

  4. Hej! Jag tänkte passa på att säga hej när jag ändå är här. Samtidigt vill jag tipsa om min blogg som du hittar på http://wordsbyme.se. Där kan du se mina senaste tavlor, läsa om mitt 2010, mina senaste shoppingfynd osv.. Ha en trevlig dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: