Här syltas och saftas det…

Jordgubbsplockning har stått överst på min lista nu ett tag, men jag har fortfarande inte kommit iväg. Man kan inte få ihop allt, det är bara att inse. Men idag fick jag mig en överraskning när det stod flera liter jordgubbar och väntade på altanen när jag kom hem. Det är verkligen inte fy skam att få de plockade och hemlevererade! Tack mamma och pappa för det härlig bären! Nu är saftning och syltning i fullgång här hemma ;)  Kunde ju inte undvika att göra min favoritsylt även i år! Har man hittat nåt som är toppen, så håll fast vid det, även om det är roligt att testa lite nytt oxå ;)  Perfekt att ge bort som gå-bort-present! Uppskattas alltid!Jordgubbssylt med lime och vaniljtouch
3 liter jordgubbar
1 kg syltsocker
1 lime, skalet och saften
2 krm vaniljpulver

Rensa jordgubbarna och dela dem. Lägg dem i en stor kastrull och häll på syltsockret. Riv limen och pressa ut saften över jordgubbarna. Tillsätt vaniljpulvret och tillsätt till blandning. Låt alltsammans koka i 15-20 minuter. Häll upp i glasburkar eller
plastburkar. Låt svalna! 5 reaktioner till “Här syltas och saftas det…”

  1. Hittar alltid goda recept och inspiration på din sida, dock tycker jag att en sak är lite irriterande, och det är att din text ligger bredvid bilden, och att man på så vi får läsa ett ord per rad. Det gör en ganska trött i ögonen 😛 Är det meningen att vara så? 🙂

  2. Hej Hannah!
    Roligt att du tycker om bloggen! Jag upptäckte det också häromdagen att texten hamnat bredvid bilden. Hos mig ser det okej ut med texten under bilden, men upptäckte det när jag satt vid en PC. Själv använder jag MAC. Det enda förklaringen jag har är att det beror på webbläsare. Men jag ska absolut luska i det…för jag förstår att det är oerhört irriterande! Men jag hoppas du orkar hålla ut tills jag rättat till problemet 🙂 Kram Gourmetmorsan

  3. Tack för svaret Madeléne! Aha, det var inte klurigare än så alltså? 🙂 Klart jag håller ut, jag har fullt upp med bakning och matlagning, och snart hoppas jag på att få igång starten av en egen mat/bakblogg! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: