En av de bästa och godaste pajerna i världen – Kycklingpaj med dragon!

Eftersom det varit glest med pajätande här hemma. Dök det helt plötsligt upp två tillfällen denna veckan med helt otroligt goda pajer! Denna är garanterat en av världens bästa kycklingpajer! Trust me! ;)Huvudingrediensen är förståss kyckling, men sedan är den kryddad med dragon som bara gör den sååååå smarrig! Så släng ihop lite purjo, champisar, grillad kyckling och lite mer… ner i en pajform och bred ut pajdeg ovanpå. In i ugnen…sedan är det bara att vänta en liten stund, innan det är dags att sätta tänderna i Mamma Ingers bästa kycklingpaj någonsin! :)


Mamma Inger bästa kycklingpaj!

Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
3 msk vatten
125 gr smör

Fylling:
1 stor grillade kyckling
1 medelstor purjolök
300 gr champinjoner
2 msk smör till stekning
1,5 dl vispgrädde
1-1,5 tsk dragon
0,5-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 msk vetemjöl
ca 3 dl kycklingbuljong ( 2 tärningar+3 dl vatten)
0,5-1 msk äkta soja 
Gör så här:
Blanda pajdegen. Låt vila. 
Fyllningen: Bena ur kyckling. Strimla purjolöken, och grovhacka champinjoner. Stek dem i smör. Tillsätt kycklingen. Sedan buljongtärningarna och grädden. Vispa ihop vetemjöl och vattnet och tillsätt till stuvningen, sedan sojan. Krydda med salt, svartpeppar och dragon. 
Häll alltsammans i en pajform. Och täck fyllningen med pajdegen. Pricka med en gaffel i pajdegen för mönster. Grädda 225°C i 15-20 min tills pajen fått fin färg. Servera pajen med sallad och ev. ris.2 reaktioner till “En av de bästa och godaste pajerna i världen – Kycklingpaj med dragon!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: