Onsdagspasta bjöd på Spansk kyckling- och chorizogryta!Igår var det ju som tradition ONSDAGSPASTA, och någon timma innan matlagningen kom igång, ringde min pappa som ville komma och hälsa på, och undrar om en macka till kvällsmat kunde erbjudas? -Nej sa jag, men förhoppningsvis kan jag bjuda dig på en god pastarätt istället… vilket han lät lite skeptisk till ;) (kan tala om att han tillhör generationen som inte är så där överförtjust i pasta) men kors vad han blev överbevisad! Han tog TVÅ gånger, så jag behöver nog inte tala om vilket betyg rätten fick :D Yammmie!
Spansk kyckling- och chorizogryta
4 personer
3 kycklingfiléer
2 chorizokorvar med god smak (ca 150gr)
1 gul paprika
1 röd paprika
2 salladslökar
1 näve hackad persilja
1 citron, skalet av, och 1/4 av citronsaften
3 tsk päronkonjak
3 msk chilisås
1 tsk paprikapulver
3 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 krossad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
250 gr Färsk pasta


Gör så här: Skiva chorizon tunt. 

Strimla paprikorna och salladslökarna. 

Finhacka persiljan och finriv citronskalet. 

Salta och peppra kycklingfiléerna. 

Bryn dem snabbt och tag därefter ur dem från pannan. I samma panna, fräs chorizo, paprikor, 1 utav salladslökarna, persilja och citronskal. Häll på citronjuice, konjak, chilisås, grädde och vatten. Lägg även i den krossade vitlöksklyftan och låt såsen sedan sjuda i ca 15 min. Koka under tiden upp pastavatten. 

Lägg i filéerna i grytan och låt sjuda tills de är klara, ca 10-15 min. 

Dags att smaka av såsen med salt, peppar och paprikapulver. 

Koka pastan efter anvisningar.  Toppa med den andra strimlade salladslöken och lite färsk persilja.

3 reaktioner till “Onsdagspasta bjöd på Spansk kyckling- och chorizogryta!”

  1. Denna pastan blev väldigt uppskattad här hemma! Läser din blogg varje dag och vi har hängt på onsdagspastan. 🙂 Så varje onsdag äter min syster med familj här. 🙂 Pasta gör att man känner sig så där maffios familj mysig tycker jag. haha, 🙂

    Tack för en superbra blogg!

  2. Hej Pickelina!
    Vad roligt att ni hängt på onsdagspasta…:-) Nu laddar jag för en massa roliga pasta recept och massa annat gott oxå förstås! Tack för dina fina ord och roligt att du hänger med vad som händer här 🙂 Kram Gourmetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: