Vi svalkar oss med en tävling tycker jag!

Gokväll i värmen! Hur mycket man än öppnar både dörrar och fönster, tycks det inte svalna särskilt mycket inomhus å klockan är snart halv elva på kvällen. Galet varmt vi haft idag! Men man ska inte klaga. Det är bara å njuta… jippi! 
Eftersom det gäller att drick mycket vatten dessa dagar, tänkte jag att det är ju helt perfekt att tävla ut lite spännande Essence-smaker från SodaStream. Tidningen Må Bra har utsett SodaStreams Natural Flavor Essence-smaker till 2012 års hälsodryck. Det bästa av allt är att smakerna inte innehåller något socker, färgämnen, konserveringsmedel eller onödiga sötningsmedel utan är gjort på helt naturliga ingredienser. Bra för både tänderna och hälsan med andra ord 😉 Visste ni att en vätskeförlust på bara 2 procent av kroppsvikten, cirka 1 till 1 1/2 liter vatten, minskar prestationsförmågan med 20 procent. Att svettas vid fysiskt arbete är nödvändigt för att kyla ner kroppen, men svetten tömmer samtidigt kroppen på vätska vilket lätt kan leda till vätskebrist, särskilt på sommaren. Uttorkningen påverkar både din koncentrations- och koordinationsförmåga.
Essencen finns i 8 st smaker: Blåbär, Jordgubb, Citron-Lime, Hallon, Citron-Jordgubb, Päron, Granatäpple och Rabarber.

Skulle du vilja vinna ett kit med 5 st olika smaker? Då är det bara att lägga en kommentar och svara på frågan: 

Hur ser du till att dricka tillräckligt med vatten på sommaren, vilket är ditt bästa tips?

Svaret vill jag ha senast 5 juni kl. 24.00 och glöm inte att ange din signatur! 

PS! Är du SodaStream-tokig och behöver byte upp dig till en ny? Då har du chansen nu! Det  pågår kampanj på SodaStream Source för bara 699 kr istället för 1199 kr. Kampanjen pågår fram t.o.m. 14 juni! Så passa på!


Denna tävlingen är ett samarbete med SodaStream.


♥ Lycka till!
12 reaktioner på ”Vi svalkar oss med en tävling tycker jag!

 1. Wow vilken grej… jag har just hittat Soda Streamen på jobbet, det vore nåt att kunna smaksätta 😉
  För mig är det jätteviktigt med vätska på sommaren. Men jag ser till att variera lite för man tröttnar lätt på vatten (även om jag dricker massor) Men lite isglass och vattenmelon hjälper också till med balansen. Så det får bli mitt tips varva ”vätskestinna” frukter med isglassar och vatten i massor.

  Mvh Åsa/teasa

 2. Vatten är det bästa att släcka törsten med, men med smak blir det ju en Fantastisk god ”läsk”, bra för både barn å vuxna. Våra barn gillar inte saft å inte läsk, det är bara mjölk å smaksatt vatten som gäller, nyttigt oxå!!
  Kram på dig Madde

 3. Oo va jag vill vara med i denna tävling…
  Mitt bästa tips är att köpa en snygg vattenflaska med din egna stil och fylla den med äkta varbergs vatten.

 4. Hur ser du till att dricka tillräckligt med vatten på sommaren, vilket är ditt bästa tips?
  – På sommaren tycker jag att det godaste att dricka är vanlig saft eller just sodavatten med smak, Sodastreamen går på högvarv året om! Vi har köpt essensen med smak av jordgubb-citron ett par gånger också, gillas!
  Alicialarsson2@hotmail.com

 5. Denna vinst låter riktigt mumsig tycker jag!
  Jag är, tyvärr, jättedålig på att få i mig tillräckligt med vätska under sommarmånaderna vilket brukar resultera i huvudvärk.Nu har jag köpt mig en riktigt fin tillbringare som jag sneglat på länge. Denna tänker jag, dagligen, fylla på med vatten och på kvällen skall den vara tom!! Jag har gärna i lite limebitar eller hallon i mitt vatten, trevligt både för ögonen och munnen:-) Så mitt tips (speciellt för er som har svårt att få i er tillräckligt med vätska) får bli att fylla en snygg tillbringare med vatten och lite frukt- eller bärbitar. Nu håller jag både tummar och tår;-)
  Kram Marie

 6. Klart jag vill testa de nya smakerna 🙂 Mums!
  Jag har alltid ett glas vatten jämte mig när det är varmt och är jag ute på vift köper jag gärna något gott vatten men ny smak på flaska 🙂

  Ha det gott i värmen!

  /Elin Svensson

 7. Helena i Uppsala
  Genom att göra sin dryck själv så vet man vad man får: mjöd är en klar favorit, rabarber har jag massor av, Icetea på svartavinbärsblad, hallonblad.

  Historikerna en trappa ner har i sitt lunchrum någon slags vattenmaskin, som jag aldrig provat.

 8. Jag är ju en hängiven ”soda streamare” sedan länge, så mitt eget knep är att alltid ha en plastflaska (typ en liten Lokaflaska eller så) med hemmagjort bubbelvatten med mig – till jobbet eller i väskan.
  Att pimpa vattnet med lite nya goda smaker hade inte varit fel. Då skulle det ju bli ännu godare!

  /Annette

 9. Ett tips på att få i sig vätska varma sommardagar är att sätta fram en stor tillbringare på bordet med is och citronskivor i eller kanske gurkskivor så blir även barnen påminda om att ta ett glas dricka/Med vänlig hälsning, Marita

 10. Att låta en vattenkaraff med is och citronskivor i stå framme får tom barnen att bli påminda om att dricka en varm sommardag/Marita

 11. Hej Madelene, ramlade in här av en slump när jag Googlade på ”vad-vet-jag”. Vilken härlig blogg och vilka fantastiska bilder. Jag kommer tillbaka – utan Googel :-). Ang vätsebalansen i sommar – fyll en flaska med mineralvatten, ställ in i kyllen för att nå riktig iskyla, smaksätt med frysta hallon och mynta. Önskar dig en fin helg! /Sara

 12. Jag ställer fram finaste karaffen och färgglada plastglas från rice på köksön. Vem vill inte dricka då? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s