Kyckling med ingefärsmarmelad…som för 10 år sedan!

Det är bra lustigt det här med favoriträtter som kan bli rena pesten. För en si så där 10 år sedan hade vi en favorit här hemma som bestod av kycklingfilé med en sås gjord på grädde och ingefära. Det var en riktig höjdaren… tills vi hade en stor fest! Rädd som jag är för att maten ska ta slut hade jag gjort mat till alla gästerna x3… typiskt mig! Alltid lika rädd för att maten ska ta slut…men det finns ju gränser. Så ni förstår nog att vi hade flera matlådor med denna rätt i fler aveckor. Tillslut föråt mig så på det och det har tagit mig 10 ÅR att komma över det. Tills idag, då min nyfikenhet tog över och jag slog till på denna rätt igen! Åh så glad jag är över detta beslut, för jäklar vad gott det var…igen! Vincent tog en tugga och utbrast: Gott-i-gott-i! Det är ett gott betyg! Vi hade även svärmor och svärfar runt bordet, och vi tillsammans såg till att inte låta nåt gå till spillo! Så har ni aldrig gjort denna rätt är den att varmt rekommendera. Jag har gjort rätten flera gånger, men mest använt mig av Robertssons Ingefärsmarmelad. Men då de inte hade den i butiken, tog jag en anna. Det gick lika bra, fast Robertssons ger mycket mer smak av ingefärs. Så smaka er fram beroende på vilken sort ni använder er av. Ber om ursäkt för att bilden inte är den bästa… vi var så sugna på maten, att jag glömde fota ;) Nu bär det av till brorsan på lite födelsedagsgalej… Ha en fortsatt härlig lördagskväll allihopa! Kram på er!


Ingefärskyckling
4 personer
4 kycklingfileér, saltas och peppas
Sås:
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk ingefärsmarmelad
5-6 dl grädde1-2 msk kinesisk soja
2 msk chilisås
Låt alltsammans puttra några minuter. Smaka av med ingefärsmarmelad. 
Dela kycklingen i mitten på längden. Lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra.
Häll över såsen och in i ugnen på 200-225°C, i ca 20-30 minuter.
Servera med pressad potatis och en sallad! Yeah, vad gott det kan va! 

6 reaktioner till “Kyckling med ingefärsmarmelad…som för 10 år sedan!”

  1. Lagade detta igår!! Jättegot o lätt, skötte sig själv…men jag la till färskriven ingefära..

  2. Detta har blivit en favorit här hemma. Mannen sa att detta var det godaste som han ätit på länge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: