Ljummet citronvatten

150112 Citron-2339

Hej!

Nu är det influensatider, både vad det gäller förkylning och maginfluensa. Hua! Inget man hoppar högt över att få precis. Själv har barnen legat med feber, och som ett brev på posten har nu förkylningen nåt mig. Grrr…. Har ont i hela kroppen och är så galet stel upptill den snoriga näsan, som bara rinner och rinner. Sökta lite på nätet och hört tala om att dricka ljummet citronvatten varje dag. Nu är väl det lite försent påkommit, jag vet, men när man läst effekterna av detta, tror jag minsann att det är nåt för mig att ta fasta på för framtiden. Så upptill mitt tillskott på D-vitamnin och Kalcium och magnesium, kommer nog den här förkylningen vara ett minne blott om några dagar och jag lite starkar…tror inte ni det också? 🙂

♥ Kran

 

10 Fördelar med att dricka varmt citron vatten varje morgon

1) Underlättar matsmältningen. Citronsaft spolar ut oönskade ämnen och gifter från kroppen. Det är atomär sammansättning liknar saliv och saltsyran av magsafter. Det uppmuntrar levern att producera galla som är en syra som behövs för matsmältningen. Citroner är också hög i mineraler och vitaminer och hjälpa till att lossa AMA, eller toxiner i mag-tarmkanalen enligt den Ayurvediska hälsosynen. Citronsaft kan hjälpa till att lindra symtom på matsmältningsbesvär såsom halsbränna, rapningar och väderspänning. American Cancer Society rekommenderar faktiskt att cancer patienter dricker varmt citronvatten för att stimulera tarmrörelserna.

2) Rengör ditt system / är ett diuretikum. Citronsaft hjälper spola ut oönskade material delvis eftersom citroner öka graden av urinering i kroppen. Därför gifter frigörs i en snabbare takt, som hjälper till att hålla urinvägarna friska. Den citronsyra i citroner hjälper till att maximera enzymfunktion, vilket stimulerar levern och hjälpmedel i avgiftning.

3) Ökar immunförsvaret. Citroner är höga i C-vitamin, vilket är bra för att bekämpa förkylningar. De är höga i kalium, som stimulerar hjärnan och nervernas funktion. Kalium hjälper också tryckreglering blod. Askorbinsyra (C-vitamin) som finns i citroner visar anti-inflammatoriska effekter, och används som ett kompletterande stöd till astma och andra respiratoriska symptom plus att det förbättrar upptaget av järn i kroppen, järn spelar en viktig roll i immunförsvaret. Citroner innehåller också saponiner, som visar antimikrobiella egenskaper som kan hjälpa till att hålla förkylning och influensa i schack. Citroner minskar också mängden slem som produceras av kroppen.

4) Balanserar pH-nivåer. Citroner är en av de mest alkaliska livsmedel för kroppen. Visst, de är sura i sig själva, men inuti våra kroppar de är alkalisk (citronsyra  skapar inte surhet i kroppen när den metaboliseras). Citroner innehålla både citronsyra och askorbinsyra, svaga syror lätt metaboliseras från kroppen tillåter mineralinnehållet i citroner att hjälpa kroppen att göra blodet mer basiskt. Sjukdomstillstånd inträffar bara när kroppen pH är surt. Dricka citronvatten regelbundet kan bidra till att undanröja övergripande surhet i kroppen, inklusive urinsyra i lederna, som är en av de främsta orsakerna till smärta och inflammation.

5) Rensar Huden. C-vitamin komponenten samt andra antioxidanter bidrar till att minska rynkor och blemmor och det hjälper till att bekämpa fria radikaler. C-vitamin är viktigt för frisk glödande hud medan dess alkaliska naturen dödar vissa typer av bakterier kända för att orsaka akne. Det kan faktiskt appliceras direkt på ärr eller fläckar ålder för att minska deras utseende. Eftersom citronvatten utrensningar toxiner från blodet, skulle det också hjälpa till att hålla huden fri från fläckar inifrån och ut. Den C-vitamin som finns i citron föryngrar huden inifrån kroppen.

6) Stimulerar dig och förbättrar ditt humör. Energin en människa får från maten kommer från atomer och molekyler i maten. En reaktion sker när de positiva laddade joner från mat in i mag-tarmkanalen och interagera med de laddade negativa enzymer. Citron är en av de få livsmedel som innehåller mer negativt laddade joner, som ger din kropp med mer energi när den kommer in i mag-tarmkanalen. Doften av citron har också humör förbättrande och energigivande egenskaper. Lukten av citronsaft kan få dig på bättre humör och hjälpa rensa ditt sinne. Citron kan också bidra till att minska ångest och depression.

7) Främjar läkning. Askorbinsyra (vitamin C), som finns i överflöd i citroner, främjar sårläkning, och är ett viktigt näringsämne i upprätthållandet av friska ben, bindväv och brosk. Såsom noterats tidigare, visar C-vitamin också anti-inflammatoriska egenskaper. Tillsammans är C-vitamin är ett viktigt näringsämne i upprätthållandet av god hälsa och återhämtning från stress och skador.

8) Friskare Andedräkt. Förutom fräschare andedräkt, har citroner varit kända för att hjälpa till att lindra tand smärta och tandköttsinflammation. Var medveten om att citronsyra kan urholka tandemaljen, så du bör vara medveten om detta. Man skall alltså inte borsta tänderna strax efter att ha druckit citronvatten. Det är bäst att borsta tänderna först, och sedan dricka ditt citronvatten, eller vänta ca 30 minuter med att borsta tänderna. Dessutom kan du skölja munnen med rent vatten när du är klar med din citronvatten.

9) Återfuktar lymfsystemet. Varmt vatten och citronsaft stöder immunsystemet genom återfuktande och ersätta vätskan som förloras genom kroppen. När din kropp behöver vatten, kan du definitivt känna biverkningar, vilket inkluderar: trött, trög, nedsatt immunförsvar, förstoppning, brist på energi, lågt / högt blodtryck, brist på sömn, brist på mental klarhet och känsla av stress, bara för att nämna några.

10) Stöd i viktminskning. Citroner är hög i pektin fiber, som hjälper mot sug. Och studier har visat att människor som upprätthåller en mer basisk kost, gör att man faktiskt gå ner i vikt snabbare.

 

Citronvatten

0.5 pressad citron
2,5-5 dl varmt ej skållhett vatten

Själv tar jag 50/50 skållhett och ljummet.

 

Uppgifterna är hämtade från http://alternativbehandlingar.ifokus.se/articles/51a18c1a8e0e74261f000648-varmt-citron-vatten

En tanke på “Ljummet citronvatten”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: