Recept som kommit i glömska -Couscoussallad

160509 couscoussallad med grillad-5587

Sommartider hej hej…!

Det här är helt galet. Vilket väder och temperaturerna är ju helt otroliga. Efter några dagar med detta vädret, förväntar man ju sig att detta blir konstant, eller hur? Har fått till två kvällsturer på cykel och det är så underbart att njuta av denna fantastiskt fina årstid. Tänk er ett blått hav som man får cykla ut med och kunna beskåda solnedgången under tiden. Det är verkligen ro för själen! Ro för andningen blev det inte, när jag mot slutet av min runda, med sådär 1,5 mil kvar fick följe av en man som kom upp vid min sida, och snicksnackade lite. Landsvägscykling inser jag är rena rama mingelparty – alla hälsar på alla, alla pratar med alla och man snackar om ditten och datten. Det bästa av allt var vi slog följe en bit och han trampande på med mig i hasorna och han la sig strategiskt lite före, så jag som inte var lite lättrampad fick lä och kunde hänga med, även fast andningen fick jobba lite extra 😉 Men jag insåg, att tidigare rundor faktiskt bättrat på den där kondisen och baken är inte riktigt lika öm som första gången som jag var ute. Så det 10 milen som ska upplevas i juni, vid Vättern känns helt plötsligt lite lättare och jag ser faktiskt framemot det. Vilket jag aldrig trodde på själv när vi bestämde oss för en Tjejklassisker.

När man ger sig ut på vägarna upplever man att de flesta passar på att tända grillen för kvällen middag. Jösses vad det luktar gott när man passerar mindre samhällen ut med kvällsturen. Det blev grillning för oss också, och jag blev så sugen på en couscoussallad som tillbehör till den grillade fläskytterfilén. En couscoussallad som hängt med länge , men som fallit i glömska och som jag fick rotat fram i mina gamla receptpärmar. Fick bläddra ett tag, men skam den som ger sig, jag fann det till slut 😉  Hoppas det ska smaka. Till helgen vankas det cykelfest, och vi fick kvällens sista rätt, nämligen dessert. Har lite tankar och idéer, vi får väl se vad det kan tänkas bli. Njut av sommaren, så hör vi snart igen.

♥ Kram

 

Couscousallad med bacon och spenat

4 personer
4 dl couscous
4 dl vatten
2 grönsaksbuljontärningar
1 paket bacon, i mindre bitar
1 påse färsk spenat
3 dl matlangningsgrädde
Salt och peppar

Gör så här:
Koka upp vattnet med biljongtärnaingarna. När det kokat upp häll i couscous och dra av från plattan. Lägg på ett lock och låt stå i ca 6 minuter. Strimla bacon och stek i stekpanna. tillsätt spenaten och häll på grädden. Låt det koka ihop några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Blanda såsen med couscousen och servera till lite tzatziki och grillat kött eller kyckling.

 

Tzatziki

4 personer

1/2 gurka
4 dl avrunnen matlagninsyoghurt
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar

Gör så här:
Låt matlagningsyoghurten rinna av genom kaffefilter. Tärna gurkan i mindre bitar och blanda alla ingredienser. Låt stå och dra till sig en stund. Servera till grillat.

 

 

160509 couscoussallad med grillad-5584

Lämna en kommentar